Бременна сватба

Животът ни е пълен с изненади, съдбата постоянно ни поднася изненади. Не винаги сме готови за тях. Понякога дори радостно събитие може да ни обърка, ако не се застраховаме предварително.

Бременна булка

Така и стана. Вие много се обичате, но просто не бързахте със сватбата. Отначало искаха да се занимават с жилища, след това да завършат петата година и не е лошо да спестите пари за такова отговорно събитие … Но съдбата реши по свой начин и реши да ви направи подарък малко по-рано … И сега след известно време ще сте трима. Какво да правя?!

Първо, не се паникьосвайте. Това събитие е радостно. Сега трябва да положите усилия, за да станете семейство в официалния смисъл.
Второ, можете да разрешите този проблем просто: отидете в регионалната служба по вписванията и се регистрирайте.

Но ако все пак искате да организирате сватба, тогава трябва да бъдете умни при решаването на няколко важни въпроса.

Млада бъдеща майка

Оценете благосъстоянието си. Разбира се, по-добре е да не отлагате сватбата в тази позиция, но и не трябва да бързате. Почти всеки е чувал за такова нещо като „токсикоза“: гадене, виене на свят, припадък. Ако лекарят ви е поставил такава диагноза, тогава бракът ви е противопоказан. Не разваляйте щастливия си ден с лошо здраве.

Но не се отчайвайте. Токсикозата не преминава през всичките 9 месеца. По правило той досажда млада майка в ранните етапи на бременността. Така че просто изчакайте малко. Сега тялото ви се приспособява към нов начин на живот. Да го безпокоите сега е не само обезпокоително, но и опасно. Веднага щом всички физиологични процеси на тялото ви се примирят с факта, че вече сте двама, всичко ще си дойде на мястото.

Ако се чувствате добре, коремът все още не се вижда и можете спокойно да се заемете със сватбените задължения, подготовката на сватбата, избор на сватбен фотограф, подбор на гостите и …., но все пак не отлагайте сватбата. Разбира се, имате няколко свободни месеца. Но не забравяйте, че в последните етапи такъв тест може да бъде труден за вас. Втората част от бременността е свързана с бърза умора, чести ходения до тоалетната и др. – Съгласете се, не са най-добрите условия за празнуване. Освен това, за разлика от понятието „токсикоза“, понятието „хистоза“ не е толкова популярно и това също не е много приятно нещо. Всъщност това е токсикоза в последните етапи на бременността: високо кръвно налягане, подуване, припадък, задух и др.

От всичко казано по-горе можем да направим следното заключение: в процеса на определяне на датата на сватбата е необходимо обективно да оцените силите и възможностите си.
Уведомявате ли гостите?

Това е друг много важен въпрос, който трябва да бъде разгледан. И така, датата на сватбата е определена, време е да започнете да каните гости. Първо, решете сами, че ще отговаряте на въпроси от приятели и роднини от такъв план: „О! Още не сте планирали. Защо така изведнъж? Тук може да има само два варианта.

За срамежливите и суеверните – не си признавайте. Във всеки случай не бива да лъжете. Първо, лъжата не е добра, и второ, рано или късно близките ви така или иначе ще разберат истината. Ето защо, ако не искате директно да съобщите за такова радостно събитие, осмейте го по някакъв начин. Или отговорете нещо дълго и мистериозно, като: „Съдбата подсказва, че това трябва да стане сега“; „Просто исках да се оженя!“; „Реших да го направя сега“ и т.н.

Е, защо да крием нещо! Все пак, в края на краищата, те ще се досетят защо се измъчват, пак – говорейки зад гърба им – кому е нужно? Уведомили сте близки и приятели, че скоро ще станете трима. Но в същото време този детайл не трябва да се рекламира на самото тържество. И все пак, като такова, понятието „бременна сватба“ не съществува. Нека не го създаваме, нали?
От древни времена хората първо са сключвали брак, а след това са придобивали потомство. Не обиждайте тази традиция. И каква трябва да бъде вашата сватба, ако не е съвсем обичайна? Тук няма нищо лошо, просто трябва да направите някои корекции в решението за стила на тържеството.

Как да изберем тамада?

Тамадата или водещият е човекът, от чието сътрудничество се нуждаете преди всичко. Още при първия телефонен разговор ще стане ясно дали този професионалист ви подхожда или не. Мога категорично да заявя едно нещо: Ако домакинът ви е казал, че има „твърда“ програма, той няма да говори за това, нито ще го промени, ще откаже услугите на този човек.

Вашата позиция изисква допълнителни грижи и внимание от лидера. Ако сте били доволни от първия разговор с него, не се колебайте да признаете, че скоро ще станете родители. Не пропускайте да го направите! За вашата сватба тамадата е като лекар, а лекарите не са срамежливи. Кажете на професионалиста за истинското състояние на нещата, преди той да изготви програмата за вашия празник. Това мога да кажа, ръководейки се от собствения си опит: трябва да „прекроявате“ много, което, разбира се, не доставя удоволствие.

Кажете на домакина за благосъстоянието на младата майка. Необходимо е да се изяснят такива важни точки като:
Можеш ли да танцуваш?

Фактът, че нямате нужда от ритмични, бурни танци, е очевиден, но o има т. нар. “Първо хоро” на младите – традиция, която всеки тамада спазва – ще издържи ли булката?
Ще пиеш ли шампанско

Сега някои лекари казват, че малко количество определен алкохол на някои етапи от бременността не уврежда бебето. Консултирайте се с Вашия лекар. Ако решите да не пиете шампанско, но искате да запазите традицията на „първата чаша“, тогава това също е възможно.

Говорете с лидера за това. Обикновено сам решавам такива проблеми, но ако вашият водещ обяви, че това не е негов проблем, помолете някоя от майките да се погрижи за това. Родителите идват на мястото на празника най-често преди младите – те ще ви помогнат. Това се прави просто: сок от светло грозде (можете да използвате и ябълка) се налива в чаша и се наливат няколко грама минерална вода за външен вид, за да се образуват мехурчета – вашето шампанско е готово. Между другото, по-добре е две чаши да съдържат едно и също нещо. Младоженецът все още ще има време да опита истинско шампанско на масата.
Младоженецът ще носи ли булката на ръце?

Момент, който трябва да се изясни. Ако тамадата ви помоли да вземете булката на ръце, трябва да сте готови за това. От момента на бременността можете да наддадете достатъчно тегло, а младоженецът просто не може да овладее този процес. Или друга ситуация: бъдещите майки често се тревожат: „Не, не, какво ще стане, ако ме изпусне!“ Така че решете – възможно ли е за вас?

Помолете домакина да се увери, че залата, в която ще се проведе вашето празненство, е за непушачи. Когато дойда на такава необичайна сватба и видя пепелници по масите, категорично моля те да бъдат премахнати. Необходимо е да се гарантира, че гостите излизат навън за пауза за дим. Освен това трябва да внимава в залата да няма течения.
дългогодишен

Помолете фасилитатора да избягва дълги „процедури на изчакване“. Оставете го на тези церемонии, когато трябва да сте в пълен изглед, той ще подготви столове за вас (например по време на церемония по подарък).

Съгласете се предварително с домакина, така че той да координира елементите на програмата с вас в хода на самото тържество. Ако внезапно се почувствате зле или просто се изморите, елате и прошепнете за този тамада. Той ще трябва да ви остави за известно време на мира и да забавлява гостите по други начини, а вие ще имате възможност да се отпуснете и да съберете сили.
Избор на празничен стил

И така, вие сте се погрижили за хода на самото тържество и сега трябва да помислите малко повече за характеристиките на стила на вашия празник. Когато избирате стил, е важно не толкова да знаете елементите, от които ще се състои празникът, а да запомните от кои елементи не трябва да се състои. Какво би могло да бъде? Помислете внимателно къде ще се проведе празникът.

Ако това е бюфет, то в никакъв случай не трябва да стои. Дори ако бъдещата майка се чувства добре, продължителното натоварване на краката няма да доведе до нищо добро. Или дори всичките ви гости да бъдат уведомени за бременността, ще бъде доста нелепо да изглеждате млади, седнали и изправени около тях. Вие самите ще се почувствате неудобно. Така че направете бюфета удобен: поставете отделни маси за 4-6, например, човек, поставете върху тях напитки, чаши, плодове, сандвичи и други леки закуски, сладкиши.
Сватба на вода

Сватбите по вода също са противопоказни. Дори ако бъдещата майка е прекарала половината си живот преди това на кораби и лодки, тя дори може да се разболее в тази поза. Разбира се, категорично са противопоказни сватби от типа „екстремни“: в планината, в самолет и т.н.

И също така приемете, че разходката ви между сватбената церемония и празника няма да бъде много дълга. Особено ако навън времето е „екстремно“: твърде горещо или твърде студено, вали. Дългият престой на улицата при такова време за бъдещата майка също не е много добър.

Заповядай. Датата е определена, мястото за тържеството е намерено, гостите са поканени, тамадата е избран и предупреден. Време е да помислим за роклята за булката.
Какво да се ожени за бременна булка?

Първо огледайте ценното си коремче, вижда ли се? Дори и да не е все още, трябва да имате предвид, че увеличаването му е напълно непредвидимо. Затова трябва да помислите как ще изглежда вашето облекло, маркирайте за себе си няколко места, където можете да го купите, но е по-добре да направите това не по-рано от две седмици преди тържеството.

Нека се съгласим, че бялата рокля е изключена, нали? Съгласете се, все още не е добре, защото бялото е цветът на невинността. Но не се обезсърчавайте, сега има такова разнообразие от сватбени рокли от всякакви цветове!

И вместо воал можете да направите красива прическа и да я украсите с цветя. Имах някога такава булка, която винаги исках да наричам „кралица“. Беше облечена в рокля от златист сатен, без никакви кринолини и дантели, но направо невероятна! Булката беше късо подстригана, много красиво оформена, а в косата й проблясваха тук-там малки златни мъниста.

Ако коремът ви вече е нараснал, тогава ще ви подхожда вталена сватбена рокля от кринолин. и защо. Опитайте се да вземете или вечерен, или просто летен елегантен вариант. Свободна или с талия под бюста, дълга рокля в пастелни цветове (кремаво, бежово, жълто, лилаво, розово, салатено и др.) ще ви стои много добре.

Широк шал ще бъде добро допълнение към такава рокля. В този случай е по-добре да не се опитвате да наемете облекло. Първо, трудно е да се направи това – например, не мога да предложа нито едно студио под наем, където успях да намеря такава рокля. И второ, помислете за това: възможно ли е да имате още един „излет“ по време на бременност? И тогава такава рокля може да ви бъде полезна дори след раждането – чудесен елегантен вариант.

Ако вашата сватба се проведе през зимата, е необходимо да се предвиди наличието на топъл нос. Ще ви бъде полезен при ходене. Това, например, може да бъде светло наметало от изкуствена кожа.
Сватбени обувки

Сега, обувки. Не жалете пари и купете висококачествени и удобни обувки. Основният критерий за вас в този ден е удобството. Тесните обувки, обувките на висок ток са ви противопоказни. Задължително се разходете със сватбени обувки у дома – 2-3 вечери преди сватбата по 1,5 – 2 часа. Просто го носете вкъщи вместо чехли. Това ще ви позволи да свикнете с него, освен да „дразните“ малко обувките. Ако сватбата ви падна в студения сезон – сандалите са изключени, проверете дали обувката е издръжлива и не се намокри.