ВНИМАНИЕ, жена зад волана: Какво искат жените, когато купуват кола

Докато мъжете обикновено посещават автокъщата, преглеждат колите и избират тест драйв, за да сравнят и да вземат решение; жените са склонни да проучват добре, преди да отидат до магазина

 

В момента, в който една жена стъпи в автокъщата, тя обикновено винаги се среща с погледи на объркване или презрение от страна на продавачите. Това е така, защото се предполага, че жените не знаят нищо за автомобилите, освен цвета и „къде да държат чантата“. Но напротив, жените по-често са тези, които вземат или влияят върху решенията относно подобни покупки. Жените бързо придобиват известност в автомобилния сегмент, като клиентите жени се очертават като един от най-бързо развиващите се сегменти за закупуване на автомобили по целия свят. Всъщност колите се смятат за втората голяма покупка, към която жената се насочва след покупката на дом. Ако искате да получите много полезна информация в света на автомобилите посетете авто новини.

 

Докато мъжете обикновено посещават магазина, преглеждат колите и избират тестови шофировки, за да сравнят и да вземат решение; жените са склонни да проучват добре, преди да отидат в магазина, провеждат проницателен разговор, последван от тест драйв и в крайна сметка правят добре преценен избор. Въпреки че всяка жена има свой собствен уникален набор от изисквания и желания, когато става дума за закупуване на кола , ето някои общи неща, които те обикновено търсят:

 

Безопасност

 

Безопасността е една от най-важните грижи, които жените искат адрес, когато става въпрос за вземане на решение за закупуване на кола. Жените са готови дори да платят малко повече, ако функциите предоставят по-добра гаранция за безопасност, в сравнение с тези, които не го правят. Те проучват добре оценките за безопасност и правят задължително да седнат зад волана, преди да вземат решение за закупуване на кола. Противно на общоприетото схващане, всяка кола, която изглежда добре, но не се чувства достатъчно сигурна, определено е забранена за жена!

 

производителност

 

Жените са добре запознати с факта, че производителността е решаващият фактор за по-лесно, по-гладко и по-забавно шофиране. Те не просто искат колите им да имат мощност за самохвалство, но наистина смятат производителността и надеждността за основни решаващи фактори. Независимо дали става дума за производителност, мощност, издръжливост или горивна ефективност, жените вземат под внимание всичко това също толкова важно.

 

Съотношение качество-цена

 

Съотношението цена-качество е необходимост за жените при такива решения. Ако колата си заслужава, те нямат нищо против да похарчат малко повече пари за покупката. Дори когато става въпрос за закупуване на употребяван модел, жените обикновено предпочитат дилъри, които са откровени относно приблизителните цени и не надвишават ненужно офертите. В такива случаи те са по-склонни да закупят кола, която попада в техния бюджет и има гъвкави планове за плащане и подходящи опции за финансиране на автомобила. Всъщност тези причини са довели до това, че жените се считат за по-рационални купувачи от мъжете, които са склонни да действат импулсивно в подобни ситуации!

 

Характеристика

 

В наши дни автомобилите са оборудвани с много атрактивни и полезни функции, които подобряват изживяването, както и комфорта за клиентите. Жените по света вече са добре запознати с удобства като автоматична трансмисия, GPS навигация, антиблокираща спирачна система, задна камера за паркиране, гуми за спукане и круиз контрол, наред с други. Ето защо, жените се насочват към кола след задълбочено проучване и проверка в реално време на желаните характеристики, вместо само на екстериора!

 

стил

 

Разбира се, стилът е сред основните решаващи фактори за жените, когато става въпрос за покупка на автомобил. За да вземат информирано решение, жените се стремят да знаят не само за безопасността, рентабилността, характеристиките и производителността, но и за моделите и цветовете на колите. В крайна сметка, ако не изглежда стилно, не си струва! За жените колата често е отражение на това кои са те. Независимо дали става въпрос за дизайна, покритието на арматурното табло, пространството за краката и цялостния комфорт, тези фактори играят важна роля при вземането на решение за една жена, когато става въпрос за закупуване на кола.

 

Доверието на дилърите

 

Жените са много внимателни относно доверието в дилърите и репутацията, която имат, когато става въпрос за покупка на автомобил. Жените са склонни да проучват добре, преглеждайки отзивите на други клиенти за опита на търговеца, достъпен онлайн, преди да посетят магазина лично. Нещо повече, те са склонни съзнателно да избягват да правят покупки от магазин, където съветниците не им обръщат внимание, а се занимават сами. Жените търсят овластяващо дилърско изживяване, където гласът им е надлежен. Това също помага за изграждането на доверие, което води до спечелване на доверието, лоялността и в крайна сметка покупката на представителството. Всъщност беше установено, че доверието е не. 1 фактор, който жените вземат предвид, когато купуват от представителство! Ето защо жените вярват в разграничаването на представителствата не само по цена, но и по уважение и доверие.

 

Обратно изкупуване на автомобил

 

В определени случаи жените може да търсят опции за обратно изкупуване, при които биха могли да продадат притежаваната от тях кола, за да финансират тази, която искат да купят. Ако притежавате BMW E60 и искате да си купите нова кола например, може да се възползвате от тази опция. За тази цел те могат да проучат и да посетят дилъри, които предлагат най-жизнеспособните опции за размяна на стойност. При такъв сценарий жените може също да искат да водят уравновесени преговори с дилърите за най-добрата стойност на размяната, пакетните цени, дилърските такси и лихвен процент по финансиране и др.

 

Жените по целия свят безмилостно разбиват стереотипите, поставящи под въпрос уменията им, когато става въпрос за закупуване или шофиране на кола. Това доведе до промяна на парадигмата в автомобилната индустрия, която исторически е била фокусирана върху мъжете. Чрез такива добре информирани решения и усет зад волана, жените успешно внасят промяна в общата перспектива с такъв ентусиазъм!

 

Отказ от отговорност: Мненията, изразени в статията по-горе, са на авторите и не е задължително да представляват или отразяват вижданията на това издателство. Освен ако не е отбелязано друго, авторът пише в лично качество. Те не са предназначени и не трябва да се смята, че представляват официални идеи, нагласи или политики на която и да е агенция или институция.