Какви жени са тайландките

От мен се иска да разкажа за други жени. Писах за жените от Шри Ланка, за мароканките, за балийските красавици. Но оттогава сме посетили още няколко държави – различна култура, различни обичаи.
Нека ви разкажа за тайландците. Какво видях, какво помня, какво ми хареса. Да започнем с това, че в Хуа Хин, където живеехме, се запознах с много двойки – където той е европеец, а тя е тайландка. Освен това той е на 60 години, тя е на 25 години, до тях има деца. И двамата изглеждат щастливи. В началото много боли очите. Твърде ярък мизалианс. И тогава разбрах защо се случва това.

Когато вървят заедно, тя го гледа като полубог, слязъл от небето и избрал нея, за да я направи щастлива. Тя плува като кралица, има толкова много достойнство. И тя го гледа по особен начин. Никъде другаде не съм виждал жени да гледат така своите спътници. Толкова много възхищение и гордост!

И виждам как от тези гледки цъфтят вече възрастни мъже, които сигурно вече са преживели един брак с еманципирана европейка – която не иска да ражда, да готви и да обича. Което вече е тръгнало по обратния път – и не може да бъде спряно.
Изведнъж тук той намира всичко, което е липсвало на неговата мъжка същност – възхищение, признание, любов и женственост в оригиналния й вид.

И човек би си помислил, че подобно отношение ще бъде едностранчиво, ще я използва и ще командва. Но знаете ли какво е невероятно – те се грижат толкова много за жените си! Толкова топлина, грижа и благодарност в очите им… В знак на благодарност за това, че им е помогнала да придобият своето достойнство и сила….

Но какво е странно – тайландците гледат на мъжете си по-спокойно – и дори командват местата 🙂 Но това е друга история.

Гледайки смесени двойки, разбрах едно нещо – и най-важното – че един мъж на всяка възраст наистина се нуждае от уважението и възхищението на жена, която е наблизо. И няма значение на колко години е, какъв е, какво прави.

Това уважение може да разкрие потенциала на истинския мъж в него.

Какво друго хваща окото ви, когато гледате taek?

Те са спокойни и отпуснати – сякаш се носят през живота. Те не бягат, не се катерят, не постигат нещо – те просто плуват. Дори и в най-бедните градове. Дори тези от тях, които продават кокосови орехи край пътя. Или да правите масаж на плажа.
Те имат всичко наред със самочувствието. Съседката ни например се прибираше в шикозно копринено бельо. Освен това тя не е омъжена – и „няма за кого“. Но, очевидно, тя знае, че го заслужава – и носи копринени панталони на 50-те си години, докато чисти къщата.
Те посвещават много време и енергия на грижата за тялото си – масажът е свещен за всеки тайландец. Вижда се, че се грижат за кожата, косата и дрехите си.

Има нещо, което не ми хареса. Като навсякъде. Но искам да се науча да виждам и вземам точно доброто – това е много по-полезно.

Така че нека се поучим от Тайките. Как, оставайки кралица, се възхищаваш на своя крал!