Луксозна коса за 5 минути: прости рецепти за маски у дома

5 рецепти за ефективни маски за коса, които могат да се приготвят за 5 минути

Луксозната коса не само изглежда добре отвън, но и дава на всяка жена вътрешна увереност. За да направите всяка от вас собственик на нереално красива коса, предлагаме 5 рецепти за ефективни маски за коса, които могат да се приготвят за 5 минути у дома.

За суха и увредена коса

Витамини А, Е
Масло от репей
2 жълтъка

Загрейте маслото от репей и добавете всички горепосочени съставки в съда. Разбъркайте всичко добре и нанесете сместа по цялата дължина на косата. Можете също да увиете главата си с кърпа или домакинско фолио. Задръжте за 1 час и след това изплакнете добре.

За суха и чуплива коса

Кисело мляко / кефир / заквасена сметана
ягоди
Зехтин

Пасирайте плодовете и ги напълнете с кисело мляко. Зехтинът не е задължителна съставка. Добавете го само ако имате много суха коса. Използвайте маска за цялата дължина на косата, може да покриете косата и със стреч фолио и кърпа. Дръжте маската за 1-2 часа.

С ефекта на ламиниране

Желатин
Балсам за коса

Първо, разтворете желатина във вода. След това добавете малко количество балсам за коса. Нанесете върху косата, увийте я в домакинско фолио и увийте в кърпа. Оставете маската за 30-40 минути.

За овлажняване на косата

банан
Сметана
Пчелен мед

За да приготвите маската, трябва да пасирате половин банан. След това добавете 1 супена лъжица натурален мед и заквасена сметана. Сместа трябва да се масажира в скалпа, а след това по цялата дължина на косата. Дръжте маската поне 1 час. След това изплакнете добре косата си с меден шампоан.

За подхранване и стимулиране на растежа на косата

Зехтин
коняк
Желатин
Пчелен мед
Канела

Смесете всички компоненти. Нанесете маската за 30-60 минути под стреч фолио. Изплакнете обилно с топла, но не гореща вода.

В рецепти, в които не е посочено съотношението на съставките, използвани за приготвяне на маската, използвайте метода „око“, защото всичко зависи от дължината на косата ви.