Психолозите посочиха три причини, които пречат на самотните жени да намерят любов

Защо все още си сам

Често се случва красивите успешни жени след разпадането на дълга връзка да не могат да намерят нова любов и да останат самотни с години. За мнозина е трудно да се върнат в този забравен „свят“ на флирт, срещи, нови чувства. В крайна сметка, след пет-десет години стабилност в отношенията, трябва да се научим отново да филтрираме манипулаторите, мамините синове, да помним как да „мравим“, да се разочароваме и отново да вярваме.

Защо се случва все още да сте необвързани, въпреки че наистина искате да обичате и да бъдете обичани отново?
Все още сте приятел с бившия си

Останахте ли приятели с бившия си партньор след развода? Тогава едва ли ще успеете да установите нова успешна връзка. В крайна сметка новият избран винаги ще се чувства в сянка, ще ревнува и ще се опитва да стане част от живота ви. Разбира се, той бързо ще се умори от такава роля. Особено ако първият обича да те вземе на втората вечер и да се оплаква от новата си любовница – така или иначе сте приятели.
Вие сте несигурни

В началото мисълта да отидете на среща с друг мъж, да се целунете, да се съблечете – може да изглежда като кошмар. В крайна сметка вие сте свикнали с факта, че бившата партньорка „зна всичките ви пукнатини“, а новият мъж ще ви оцени по нов начин.

Спрете да търсите недостатъци в себе си, започнете да спортувате, следете диетата си и скоро ще видите промени. Дори и да са физически незначителни, ще започнете да се уважавате и да се гордеете с постиженията си.
Мразиш цялата мъжка раса

Ако излезете от трудна, може би насилствена връзка, може да си помислите, че всички мъже са еднакви. С този подход лесно можете да пропуснете наистина достоен партньор. Преди да се опитате да срещнете някого, първо се опитайте да се справите с емоциите си.