Туника  – неограничени възможности за модни експерименти

 

Женският образ е истинска магия, която може да направи истински чудеса. Гардеробът на съвременната жена е цяла галерия от напълно различни, но винаги ярки образи. Романтична девойка, бизнесдама, страстен пътешественик, светска личност, мистериозен интелектуалец и човек на изкуството. Играта за настроение е може би най-интересната игра, която жените по целия свят играят всеки ден.

Какъв размер трябва да бъде гардеробът, за да можете да играете безкрайно с външния вид? Килер? Два шкафа? Или може би цяла гардеробна? Въобще не! За да играе успешно преобразяване, една жена трябва само да няма много дрехи, основното е да смесите правилно детайлите на дрехите и да използвате разумно аксесоарите.

Туниката е на едно от първите места на Вашия гардероб
Този елемент от облеклото заема привилегировано място в гардероба на всяка жена. С една семпла класическа туника с дълъг ръкав можете да създадете цяла галерия от цветни визии. Ето защо една модерна жена обикновено има не една, а няколко модерни и стилни туники, висящи в гардероба си. Много стилове ви позволяват да използвате туниката, както при създаване на класически дневни визии, така и за по-изискани вечерни тоалети.

Метаморфоза с туника

В началото на своята „кариера“ този елемент от гардероба не се отличаваше със своята оригиналност и разнообразие. Класическа яка, дълги ръкави, семпъл силует и кокетни маншети с копчета – това беше първата туника. Днес този елемент от гардероба празнува своя разцвет. Разнообразието от форми, текстури, цветове, силуети и стилове е вашият ключ към оригиналността. Ефектна волана, три четвърти ръкави, втален модел и много други опции позволяват на една жена да създаде напълно различни визии. Може да има безкрайно разнообразие от визии, най-важното е всяка туника да стои добре и да е удобна. В края на краищата, именно заради удобството и елегантността си, всяка уважаваща себе си дама избра този детайл като основен от женския външен вид.

Туника може да се носи с класическа пола тип молив, с тесни панталони, съчетана със стилен клин, с къси къси панталонки. Една туника може да се превърне в основа за много модерни визии.

Подходящ модел

Основният критерий при избора на туника е вашата фигура. Погледнете се внимателно в огледалото и се полюбувайте на фигурата си. Ако сте сложени като трапец, тогава моделите от светъл плат са идеални за вас. По-добре е да не експериментирате с ярки цветове. Що се отнася до кройката, може да се спрете на втален модел.

Ако фигурата ви прилича на „правоъгълник“ (рамене, талия и бедра с еднакъв обем), тогава туника с висока талия с дълбоко кръгло или V-образно деколте ще бъде идеална за вас, драперията ще изглежда добре. Печелившата опция е три четвърти ръкав или дълъг ръкав. Друга тънкост е акцентът върху талията, за това е достатъчно да изберете красив колан.

За момичета с триъгълна фигура (тесни рамене и широки бедра) са подходящи пастелни модели с паднали рамене. Трябва да се избягват щампи с големи шарки или геометрични рисунки.

За фигура с обърнат триъгълник (широки рамене, тясна талия) е подходяща обикновена класическа разкроена туника с остро деколте или V-образно. Обгръщащият модел ще изглежда добре, акцентите в талията винаги са на място. Също така си струва да обърнете внимание на моделите с ръкави – „прилеп“ и „фенерче“.

Ако фигурата ви прилича на пясъчен часовник (обемът на раменете и бедрата е почти равен), тогава трябва да изберете вталени туники с акцент върху талията. Ако имате такъв тип фигура, тогава ви е позволено да експериментирате с всякакъв стил, стига силуетът ви да не е безформен.

За крушовидна фигура (тесни рамене, тънка талия и широки бедра) е по-добре да изберете туники, които ще добавят обем към раменете ви. Подходящи са джобове, волани и декор с пайети и волани. Но за момичета с фигура на ябълка е по-добре да изберете модели с плитко деколте и свободен силует.

За ниски момичета можете да предложите туники с дълбоко V-образно деколте. Шаловите яки са идеални, а широката туника е най-ефективният начин визуално да увеличите височината си.

Изводът е очевиден. Туниката трябва да присъства в гардероба на всяка модница. Това е основното. Основното е да изберете правилния стил и да не се страхувате да експериментирате с изображението. Цветове, текстури, стилове и декор – всеки модел е уникален. Изберете това, което ви харесва. Обличайте се красиво, удобно и стилно с туниките, предложени от Модна къща Алерт!
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________