9 закона на щастливата любов

Любовта е като бумеранг, който винаги се връща

1. Законът за подобието

Винаги привличаме такъв човек в живота си, каквито всъщност сме. Ако не сте доволен от заобикалящата ви среда, погледнете в душата си. Ако мислите, че нямате късмет с хората, това е само защото сте същите. Ето защо, ако искате да привлечете достоен човек в живота си, станете такъв.
2. Законът за причината и следствието

Каквото даваме, това получаваме. Отнасяйте се с партньора си така, както бихте искали той (тя) да се отнася с вас.
3. Законът на любовта

Всички ние, мъже и жени, се нуждаем от любов. Любовта означава приемане, искреност, нежност, грижа, готовност за даване и поемане на отговорност, надеждност, безкористност, щедрост. И колкото повече използваме тези качества, толкова повече получаваме един от друг.

Проявите на емоции като страх, ревност, пристрастяване, манипулация, контрол, претенции, упреци, разрушават взаимоотношенията и нямат нищо общо с любовта.
4. Законът за силата на думите

Знаеш ли силата на думите? С една дума можете да лекувате, можете да убивате. Гледай какво казваш. Етикети, обиди, упреци създават рани в душата, които трудно се лекуват. Защото в душата на всеки човек живее дете, което се страхува да не бъде изоставено. Използвайте силата на думите само за топли думи, комплименти, одобрение, подкрепа.
5. Законът на доверието

Доверието е жизненоважно за щастливата любов. Без него човек става подозрителен, тревожен и пълен със страхове, а другият – чувства се в капан на емоционален капан, сякаш не й е позволено да диша свободно. Ревността е страх от самота, ниско самочувствие и отвращение към себе си. Доверието е неразделна част от истинската любов, истинската любов.
6. Законът за искреността

Хората често приемат, че ако обичаш някого, това е всичко – пред живота, пълен с щастие. Всъщност любовта не е неподвижна, тя е като растение, което или расте и цъфти, или изсъхва и умира. Всичко зависи от това какво правим с него. Искрената комуникация е като водата, без нея растението не може да оцелее. Говорете един с друг за вашите желания, нужди, нагласи и чувства. Нека любимият ви човек знае, че я обичате и оценявате. Никога не се страхувайте да кажете трите вълшебни думи: „Обичам те“. Говорете за чувствата си към любимите си хора и не се страхувайте да ги хвалите. Искрена похвала, като слънце за растение – ще вдъхне нов живот във вашата взаимна връзка.
7. Законът за дарбата

Да обичаш означава да дадеш част от себе си, без да чакаш взаимно възмездие или изпълнение на други условия. Ако искаш да получиш любов, трябва само да я дадеш. И колкото повече давате, толкова повече получавате. Любовта е като бумеранг, който винаги се връща. Може да не е винаги от човека, на когото сте го подарили, но любовта все пак ще се върне при вас. В същото време имаме неограничен запас от любов. Не го губим, когато даваме. И единственият начин да загубиш любовта в себе си е да не я даваш на другите.

Една от причините хората рядко да изпитват любов е, че чакат някой друг да се влюби първи в тях. Но това е като музикант, който казва: „Ще пускам музика само когато хората започнат да танцуват“. Не очаквайте топлина от огъня, без да поставите дърва за огрев там.

Истинската любов е безусловна, тя не иска нищо един от друг. Тя не търпи бартер. Тайната формула за щастлива връзка през целия живот е винаги да обръщате внимание не на това, което можете да вземете, а на това, което можете да дадете.
8. Законът за докосването

Докосването е едно от най-мощните прояви на любовта, разрушаване на бариерите и укрепване на взаимоотношенията. Да докоснеш човек означава да докоснеш душата му. Може би затова, когато сме обидени от някого, казваме: „Не ме докосвай!“

По-често прегръщайте любимия човек просто така, без сексуален мотив, дръжте се за ръце. Изследователите проведоха експеримент в клиника в Лондон. Главният хирург обикновено посещава всеки от пациентите си вечерта преди операцията, за да отговори на въпроси и да обясни общия характер на операцията. И по време на експеримента хирургът държеше ръката на всеки пациент за няколко минути, докато той говореше с него. И тези пациенти се възстановяват три пъти по-бързо от другите!

Когато докоснем някого внимателно, се променя и нашата, и неговата физиология – намалява нивото на хормоните на стреса, отпуска се нервната система, подобрява се състоянието на имунната система и емоционалното състояние. Смята се, че ако не прегръщаме 7-8 души на ден, сме обречени на болести. Докосването, като нищо друго, красноречиво ни разказва за проявлението на любовта.
9. Законът за свободата

Ако обичаме някого, трябва да му дадем свобода. Свободен да вземаш свои собствени решения, свободен да живееш както той или тя иска, а не както ние искаме.

Всеки от нас има нужда от личното си пространство. Хората трябва да бъдат свободни във взаимоотношенията, защото в противен случай се чувстват в капан. Ако наистина обичате някого, трябва да уважавате неговите/нейните желания и нужди.

Не винаги е лесно да освободиш някого, когото обичаш, но няма друг начин. Мъдростта на живота ни казва: колкото повече свобода даваме на друг човек, толкова по-близък става той с нас.