Защо е нужно жената да има приятелки

Много често в живота на една жена семейството се превръща във всичко. И не само смисълът на живота и основната точка на приложение, но и единственият източник на щастие. Тоест, ако не от съпруга си, тогава няма откъде другаде да вземе щастие. Ако не кажете на съпруга си за всичко, тогава няма кой друг. Ако съпругът си е тръгнал, зает, не е в настроение – тогава настъпва краят на света. Защото единственият източник на щастие е затворен. Временно или не не е ясно. Това създава паника в сърцето и главата на жената.

Когато се омъжва, много често жената прекъсва всички други връзки. Някои веднага, други постепенно. Просто няма време и възможност да се срещаме и общуваме с всички, има много проблеми. Някой друг без деца и семейство – какво да говорим с тях? И така се затваряме между четири стени. Когато имаме само дом, работа и родители. И това е.

Но една истинска жена не може да остане щастлива жена, ако няма ято приятели с единомислие!

Представете си, че обичате сладолед. Почти всеки обича сладолед. Така че, да кажем, че го ядете през цялото време. И само него. Сладолед за закуска, сладолед за обяд, сладолед за вечеря. И дори да се пие – също само сладолед, разтопен.

Колко скоро ще ти омръзне? Колко скоро ще започнете да имате здравословни проблеми от такава диета?

И изглежда, че е добре – обичате сладолед, но по някаква причина насън вече виждате гъбена супа или пържени картофи. Въпреки че може да не сте изпитвали голяма любов към тях преди.

Същото и със семейството. Ако се опитвате да получите цялото щастие в семейството си, проблемите ще започнат много скоро. Няма да се наситиш, ще ти омръзне. Съпругът ще започне да дразни – той може да даде щастие по по-разнообразен начин! Децата ще започнат да дразнят – колкото е възможно повече едно и също нещо в кръг от сутрин до вечер!

Домакински неща и просто мразя.

Къде е изхода? В балансирана диета. Тоест общуването. В живота ви трябва да има различни отношения. С родители, с деца, със съпруг, с приятели, със съседи, със съмишленици. Тоест – първо, второ, трето и десерт. И нека връзката със съпруга й бъде само десерт – тогава такова тежко бреме като „направи великия мъченик щастлив“ не пада върху раменете му. Тази задача е непосилна.

Защо имаме нужда от приятелки?

Според Ведите човешкото общуване трябва да бъде разделено между три категории хора. Двадесет процента от времето трябва да общуваме със старейшините – да слушаме инструкциите, да ги следваме. Двадесет процента от времето – с по-малките – да ги инструктира, учи и се грижи за тях. И шестдесет процента от времето трябва да бъде посветено на равни. Тоест нашите приятели, приятелки, съмишленици и партньори. Именно за да обменяме енергии, мисли, чувства и да растем заедно.
Жената разбира жената по-добре от мъжа. Това е факт. Ще дойдете при приятел и ще кажете: „Шефът те кара да работиш в събота!“. И тя ще ви каже: „Ти си моето бебе! И шефът ти е репичка! Тук е по-лесно. Съпругът ще изрази мнението си по тази тема, но е малко вероятно веднага да „обмисли“ вашето състояние и да съжалява.
Една жена трябва да говори за чувствата си. Така че тя живее и ги смила. Но ако тя говори за всичките си чувства на съпруга си, в неговите микросхеми ще възникне късо съединение и за известно време той ще бъде „счупен“. Мъжът просто не е в състояние да слуша чувствата толкова, колкото жената трябва да изрази. Следователно редовната комуникация с приятелки помага да се предпази съпруга от ненужна информация, оставяйки най-важното за него. И в същото време една жена не нарушава тези чувства.
Има за кого да се грижиш. Това важи особено за момичетата, които се грижат за къщата и семейството, но все още нямат деца. Или децата са пораснали. Има много енергия, искам да направя нещо, но не ми се работи. И за да не смажете съпруга си с грижа, по-добре е да дадете любов на приятелките си. И всички ще бъдат щастливи.
Когато съпругът отиде в пещера, трябва да се занимавате с нещо. И ако имате истински приятели, те няма да ви позволят да скучаете! Можете да им се обадите и да си побъбрите, да ги поканите на гости, да организирате моминско парти. Така че времето ще отлети незабелязано и ще се окаже, че съпругът ви ще ви липсва и няма да се обидите.
Обмен на женска енергия. Жената, която общува с жени, не само си почива, но и подхранва своите „женски“ батерии. А ако са и съмишленици, тогава батериите се зареждат по-бързо и по-добре. С когото общуваш, такъв ставаш.
Размяна на женски тайни. Започвайки от готвене, ръкоделие, домакински трикове, книги и филми, завършвайки с психологически техники за отглеждане на деца или отношения със съпруга. В този случай човек трябва само да разбере, че такъв съвет може да се вземе от тези, които вече знаят как да направят всичко това сами – поне те са женени и отглеждат деца.
Помощ, на която винаги можете да разчитате. С децата моите приятели често ми помагат да седна, когато е необходимо. И някои идват да помагат в почистването, когато нямам достатъчно ръце. Приятелите ми помагат да търся документи, да получавам важна поща, също периодично ми носят необходимото

Салон за красота у дома. Срещите с приятелки много често могат да се превърнат в сесия извън обекта на СПА центъра. На бърборене и чай е хубаво да си помогнете с педикюр, маникюр, пак да си скубете веждите и да разтегнете гърба. По-лесно е да поверите косата, ръцете и краката си на любимия си приятел…
Размяна на подаръци. Не знам за вас, но аз обичам да правя подаръци. Винаги ги избирам дълго време и искам подаръкът да се хареса. Съпругът никога не реагира така дори на най-готиния подарък. Сдържано казва „Благодаря“. Прегръдки. И само по влажния блясък в очите му можете да разберете, че това е било важно за него. Но моите приятелки от всяко малко нещо могат да скочат до тавана. И е толкова страхотно! И, разбира се, хубаво е да скочиш сам, когато някой ти е подготвил подарък.
Хубави думи. Момичетата обичат не само да слушат комплименти, но и да говорят. Толкова е хубаво да забележиш новата рокля на приятел и да я оцениш. Или я подкрепете с топла дума, когато има труден период. И в същото време, когато няма достатъчно топли думи от съпруга й (и мъжете често смятат, че всичко това е излишно), можете да дойдете при момичетата и да кажете: „Наистина искам да бъда в ръцете си!“. И те ще го вземат на дръжките, ще го стоплят, ще го погалят.
Майчината любов. Не е тайна, че много от нас имат прекъснати отношения с майките си. Нашите майки ни дадоха каквото можаха, но обикновено не ни стига. Можете да продължите да ги кълвете и да се обиждате. Но това е като да заплашваш с пистолет човек, който просто няма пари. По-добре е да отидем там, където всичко, от което се нуждаем, е в изобилие. На друга жена с голямо майчино сърце и там да се храни с тази любов. Също така помага да приемеш и простиш на майка си (въпреки че не харесвам думата „прости“ в този контекст). Често такава голяма майка може да се намери сред приятелите си. И дори я помолете да ви „осинови“. Работи.
Можеш да отидеш някъде с приятел. Например, аз наистина обичам Twilight. Знам, че не всеки харесва този филм, но аз съм от мирните фенове. Чел съм книгите и съм гледал всички части. Съпругът ми не харесва филма. Една част го убедих да гледа. И тогава – ясно не. И какво да правя? да го изнасили? Или да отидете на кино сами? Или да гледате пиратски версии вечер у дома? Не, има по-добър вариант. Ходих на целия „Здрач“ с моята приятелка, същата фенка. И всички са доволни – аз и мъжът ми.
Пазаруването с приятелка винаги е по-интересно, отколкото със съпруга си, тя ще подбере повече епитети, за да ви опише в тази рокля. Основното е да се съгласите със съпруга си колко пари да похарчите и как трябва да изглеждате в крайна сметка (например, не твърде дълбоко деколте). Приятелка дори ще ви помогне да получите отстъпка (ще потърси карта за отстъпка например) и ще намери чудесен магазин на ниски цени. И тя може да пазарува с часове, не уморена, но изпълнена със сила. И е по-добре да се грижите за съпруга си – той така или иначе ще трябва да плаща за пазаруване. Въпреки че дори тук приятел може да помогне – можете да отидете с нея, да опитате всичко и да не купувате нищо. Тази опция по-скоро ще вбеси съпруга (толкова много време е изгубено напразно!).
Намалява се тежестта върху съпруга. Сега той може да получи щастлива съпруга „просто така“, „безплатно“. Тоест той току-що се прибра от работа, не направи нищо за нея, а тя е радостна, щастлива и не изисква нищо. Ето подарък! Съпругът ми, например, просто обича, когато се връщам от приятелките си. В края на краищата аз винаги пърхам и наистина искам да му дам нещо, вместо да го моля или изисквам нещо.

Страхувате ли се, че приятелката ви може да отнеме съпруга ви? Тогава имам два въпроса – защо си приятел с такава жена, която е способна на това? И защо приятелката ти е приятелка с мъжа ти, а не с теб?

Заради такива неоснователни страхове, които са взети от телевизията и вестниците, ние се отказваме от толкова добра основа за нашите взаимоотношения в семейството. В крайна сметка само щастлива жена може да създаде щастлива връзка. И за да бъде щастлива, тя трябва да вземе отнякъде това щастие, да го размени с някого.

И ако си спомните как са живели хората във ведическите времена, всичко става ясно. Всяка къща имаше женска и мъжка половина. Жените прекарваха по-голямата част от деня в разговори помежду си, а мъжете в разговори с мъже. В общата част на къщата съпругата излезе вече щастлива – поговорила достатъчно с приятелите си и красива – приятелите й помогнаха. Така че съпругът не се отегчаваше и не беше скучно, когато започна кампания на лов или в друго царство. В живота й имаше само много интересни неща, с изключение на семейния живот. И тези интереси бяха целомъдрени, защото тя ги споделяше с приятелите си, а не с когото и да било.

Комуникацията не трябва да е градивна – това не е преговор или сделка. Понякога може да изглежда безсмислено – срещахме се на чай и обсъждахме кулинарни преживявания.

Понякога изглежда като загуба на време – толкова малко е, а след това някакво безделие! Понякога може да бъде изместен на последно място … Но тогава рискувате.

Рискувате да загубите много. Рискувате отново да възложите всичките си очаквания на съпруга си и да си спечелите диабет, преяждайки със сладолед.

Приятелите са жизненоважни за всяка жена. Да бъде щастлив. За да дадете щастие на вашето семейство.