Минералната вода като супер храна

Често при думата „суперхрани“ въображението ни рисува образ на нещо специално, „задморско“, със сложно име, скъпо и недостъпно. Всъщност суперхраните са голямо разнообразие от продукти, които съдържат голямо количество витамини, минерали и други хранителни вещества в максимална концентрация, за което са обичани от привържениците на съзнателното отношение към здравето.

Един от тези продукти е минералната вода Essentuki, истинско съкровище, което природата на Кавказ ни представя. Ще ви разкажем по-подробно как свойствата на тази вода, чийто състав е формиран повече от 800 години и включва повече от 30 минерала, се отразяват върху нашия организъм.
Силен имунитет

Многобройни изследвания са доказали, че минералната вода Essentuki № 4 може да се използва като допълнително средство, което активира имунната система и ще бъде полезно в периоди на повишен стрес.

Свежест, жизненост, активност

В повечето случаи жителите на големите градове са почти постоянно в състояние на липса на жизненоважни витамини и микроелементи. Нередовният график, умората, стресът, хроничната липса на сън изчерпват ресурсите на тялото, които по-късно могат да бъдат възстановени само чрез качествена почивка, балансирано хранене и витаминни и минерални добавки. Благодарение на богатия си състав, минерална вода Есентуки № 4 спомага за хармонизирането на метаболитните процеси в организма.
Здрави нокти и коса

Чрез редовно попълване на липсата на минерали можете също да подобрите състоянието на косата и ноктите. Микроелементите в минералната вода Essentuki, включително калций, магнезий и бор, поддържат здравето на костите, ставите, косата, ноктите и зъбите.
Красива кожа и добро настроение

Минералната вода „Есентуки № 4“ често се използва както в комплексната терапия на стомашно-чревния тракт, така и за профилактика на разстройства, тъй като има лечебен ефект върху храносмилателната система. Работата на нашите черва, която също се нарича вторият мозък на човек, е буквално „очевидна“, тъй като хормоналният фон и в резултат на това състоянието на кожата, настроението и общото благосъстояние зависят от нейното качество. Това е мястото, където храната, която влиза в тялото, се превръща в хранителни вещества. Ако биохимичните процеси на това ниво са нарушени, цялата система започва да отказва.
Ефективни тренировки

Заедно с потта, солите, минералите и витамините се измиват от тялото ни всеки ден. Особено много полезни вещества губим в горещо време и по време на физическа активност. Обикновената вода, която пием по време на тренировка и през целия ден, не е в състояние да компенсира получения дефицит, докато Essentuki помага за поддържане на водно-солевия баланс и по-бързо възстановяване след тренировка.
Младост

Калият и натрият в минералната вода Essentuki са двата най-важни минерала, които осигуряват здравето на клетките. Балансът на тези елементи формира така наречената калиево-натриева помпа, благодарение на която клетките получават достатъчно количество строителни материали и своевременно се освобождават от „боклука“. Това насърчава регенерацията на клетките, стимулирайки процесите на самообновяване, което пряко влияе върху способността на организма да остане млад и здрав по-дълго.
Дълголетие

Допринасяйки за общото подобряване на здравето, минералната вода Essentuki, в комбинация с балансирана диета, редовна умерена физическа активност и добър сън, помага да устоите на стреса и да възстановите ресурсите на организма. В допълнение, уникалната комбинация от минерали, на които е богата тази вода, поддържа здрави мускули и нерви. Всичко това повишава устойчивостта на организма към негативни влияния, удължавайки живота и подобрявайки качеството му.