Модни тенденции на сезона „Пролет-Лято 2023“

Вече много пъти сме говорили за тенденциите и как се формират. Нашите дизайнери внимателно изучават и подбират всички основни тенденции на сезона, така че моделите от колекцията да са не само красиви, но и невероятно стилни.

В днешната статия сме подготвили за вас обобщение на най-актуалните тенденции за сезон Пролет-Лято 2023, които сме подкрепили с примери от нашата колекция, за да ви улесним в избора на този, който най-добре пасва на вашия гардероб .
Тенденция номер 1 – ярки цветове.

Ярките цветове се върнаха на мода през последния есенно-зимен сезон и няма да избледнеят на заден план и ще останат на върха на популярността. Ако все още избягвате ярките продукти, тогава през пролетно-летния период трябва да преразгледате възгледите си за цветните нюанси, защото всички пролетни колекции бяха пълни с тях. Най-често срещаните цветове са зелено, синьо и фуксия. Почти всички модни марки имат опции в тези нюанси и минавайки покрай витрините определено сте забелязали продукти в тези цветове. Така че смело избирайте цветен модел и не се страхувайте, че ще изпъкнете твърде много, този сезон всички ще бъдат ярки.

Тенденция номер 2 – слънчеви нюанси.

Слънчевите нюанси могат да бъдат отделени като отделна, макар и не по-малко ярка тенденция. Pantone избра жълтото като един от десетте основни цвята на лятото и дизайнерите започнаха да допълват колекциите си с различни вариации на този топъл нюанс. Горчицата беше на върха на популярността през пролетта, но с наближаването на лятото светлите нюанси излязоха на преден план. Ето защо, като модерен модел, можете да закупите както по-топли варианти, например джъмпер или яке, които ще мигрират към вашия есенен образ, така и леки рокли за летни разходки.

Тенденция номер 3 – естествени мотиви.

Растителни мотиви, нюанси на природата и мисли за красота – всичко това се събра в тенденция, основана на загриженост за околната среда около нас. Обществото си спомни колко ценни са тези природни ресурси, които са ни дадени, а дизайнерите въплътиха това в своите колекции. Тук е събрано всичко от естествени щампи до ярки тревисто-зелени нюанси.

Тенденция номер 4 – флорален принт.

Флоралните щампи бяха на мода през зимата, но мнозина не знаеха как да ги включат в изолираните си визии. През лятото това не би трябвало да е проблем. Традиционно пролетно-летните колекции са изпълнени с цъфтящи десени, защото флоралните мотиви са по-актуални от всякога през този топъл сезон. Затова можете спокойно да изберете ярка рокля, обсипана с цветя или тениска с разцъфтяващ принт и да разцъфнете в новата си визия.

Тенденция номер 5 – клетка.

Карираният модел е популярен независимо от сезоните и времевите рамки. Карето е вечна класика. Вписва се идеално в есенните визии, но в същото време идеално се адаптира към пролетно-летните светли комбинации. Можете да избирате от различни варианти на каре, например в колекцията ни има ярки примери на карирани елементи за привличащи окото летни визии или по-класически бизнес модели за офис комбинации.

Тенденция номер 6 – комфорт без рамки.

Тенденцията за комфорт през последните няколко години е по-актуална от всякога. Комфортните изображения присъстват във всички сфери, дори и в бизнеса. Модата за удобно офис облекло продължава да набира скорост. Лекият офис стил на ръба на ежедневното е чудесно решение, ако имате среща с приятел след работа и нямате време да влезете да се преоблечете. Тази визия е удобно решение за комфортно забавление както на работа, така и в ежедневието и ще бъде чудесно допълнение към вашия гардероб.

Тенденция номер 7 – широки панталони.

Широките панталони са продължение на тенденцията за комфорт. Такива модели са много удобни и лесно се интегрират в различни изображения. Още през 30-те години Коко Шанел представя и популяризира този модел панталон. Този сезон те се завръщат в списъка с тенденции. Изберете измежду солидни панталони, вдъхновени от 30-те, летен стил или стилни дънки с широки крачоли, всеки от които ще бъде основната основа за различни визии.

Тенденция номер 8 – пастелни цветове.

Ярките цветове са страхотни, разбира се, но понякога всички искаме мир, не само в живота, но и в дрехите. За такива случаи дискретните неутрални нюанси, като розово, бежово или бяло, са идеални. Тези модели идеално се вписват в основния гардероб и ще станат основа за много комбинации: прости ежедневни и строги бизнес.

Тенденция номер 9 – лъкове.

Кокетни, небрежни, спуснати на една страна – всякакви лъкове намериха място върху различни дрехи от пролетно-летните колекции. Завържете колан на рокля или изберете романтичен модел блуза, допълнен от панделка, която идеално се оформя в лък, всяка от опциите допринася за създаването на модерен пролетен външен вид.

Тенденция номер 10 – женствени изображения.

Женствените силуети се завръщат в списъците с тенденции. За да създадете изображения в този стил през пролетно-летния сезон, роклите с прилепнали или летящи силуети ще бъдат отлични решения. Такива тоалети са идеалното решение за изображения, в които така искат лекота, свежест и елегантност.