Как да изглеждаш добре в рокли големи размери?

Когато пазарувате, трябва ясно да знаете характеристиките на вашата фигура и съответно как да изберете рокля с голям размер, която е най-подходяща за тази фигура. Въпреки широката гама, жените с наднормено тегло все още е по-трудно да си купят подходящите дрехи за себе си, отколкото слабите жени. В края на краищата трябва да вземете предвид много важни моменти. Не бива да купувате нещо без внимателно да го обмислите, колкото и да ви харесва. Едва след като изучите съветите на стилистите и ги „изпробвате“ върху собственото си тяло, можете да добиете представа какви рокли ще ви подхождат.

Общи препоръки

Основният принцип е прост: трябва да се опитате да скриете проблемните зони и да се съсредоточите върху достойнствата. На първо място, трябва да обърнете внимание на такива важни моменти:

  • Хоризонталните линии добавят ширина, а вертикалните линии се разтягат, диагоналните и наклонените линии правят изображението по -светло и му придават определена динамика.
  • V-образното деколте е най-препоръчително, но ако деколтето има различна форма, удължете го визуално с помощта на мъниста или шал.
  • Ръкав ¾ ще покрива пълните рамене и ръце.
  • Най-оптималната дължина е midi. Роклята трябва да е до тънката точка на краката ви: над коляното, под коляното или до глезена.
  • Висококачествената материя ще направи всяко облекло по-красиво. Изберете плътна матова материя, която ще ви стои добре.
  • Рокли големи размери трябва да бъдат без излишни детайли, особено в долната част, тъй като това визуално прави фигурата по-едра.

Чести грешки при избора

Никога не купувайте дрехи с по-големи или по-малки размери. Това няма да ви направи слаби, ефектът ще бъде обратен. Твърде голямата рокля ще бъде торбеста, а малката не само ще очертае съществуващите гънки, но и ще добави нови.

Кажете „не“ на безформените обемни рокли. Въпреки че са модерни, не са подходящи за пълни жени. Препоръчителни са роклите с ясен силует.

Пола, стеснена надолу, ниска или отсечена талия, ръкавите с обем не са най-добрият избор за пълните жени. Не забравяйте, че всяка хоризонтална линия на обемно място я прави още по -широка.

Как да изберем правилния стил?

Благодарение на усилията на модните дизайнери роклите големи размери са представени в най-различни кройки и стилове. Това дава възможност на закръглените жени да изберат рокля по своя вкус и фигура. И изглеждайте не по-малко стилно и елегантно от по-слабите си приятелки. Можете да се спрете на различни модели рокли:

  • Рокля-калъф – разтяга фигурата и подчертава линията на талията, може да има допълнителен плат, който да покрива корема.
  • Права рокля с контрастни вложки отстрани – създава вертикална линия отпред, която придава стройност.
  • Рокля на слоеве – красиво подчертава гърдите, а косите гънки визуално намаляват обиколката на талията.
  • Рокля в гръцки стил с висока талия и плавни гънки изглежда много красива на пълните дами и е перфектна като тоалет за специален повод.
  • Рокля с ръкав – визуално намалява масивните рамене и гърди.
  • Рокля с риза – изглежда страхотно на обемна фигура благодарение на строг силует и ясни прави линии.
  • Плетена рокля туника, която се разкроява надолу, съчетана с прави тъмни панталони или дънки, е добър вариант за релакс.