Омбре на устните – модна тенденция на грима

Ombre ви позволява визуално да увеличите устните

Омбре е модна тенденция, често свързана с боядисването на косата. Въпреки това, той е популярен и като метод за нанасяне на грим. Тази техника се използва за гримиране на очите и устните, като се постигат зашеметяващи резултати.

Техниката за умиране на устните дойде при нас от Изток, или по-скоро от Корея, и бързо стана популярна. Тази популярност е напълно разбираема, тъй като омбре ви позволява визуално да увеличите устните, да ги направите пълни и съблазнителни, без да прибягвате до по-радикални средства. Ако, напротив, има нужда да направите устните по-малки, тогава омбрето ще дойде на помощ, ще трябва само да поставите различни акценти.

Модерни омбре цветове за устни

Техниката омбре обикновено съчетава два цвята, въпреки че можете да използвате повече нюанси – всичко зависи от това за кого и за какъв грим е предвиден, защото това, което е разрешено на горещо плажно парти, ще бъде неподходящо по време на романтична вечеря.

За модерен грим на устните са доста подходящи нюанси на всеки цвят червило, които подхождат на цветния тип на жената. За първоначални експерименти можете да вземете нюанси от един цвят, които се различават само с няколко тона.

Ако техниката за правене на грим не е трудна и душата е нетърпелива за творчество, тогава сред модерните нюанси трябва да обърнете внимание на класическото червено, розово, бордо и оранжево. Отличен избор ще бъде ярко лилаво, теракота и фуксия.

Омбре ефекта върху устните си правим сами

Омбре гримът за устни означава плавен преход на цвета и може да се направи както вертикално, така и хоризонтално. В зависимост от местоположението на затъмнените и осветени зони, можете да получите напълно различен ефект. Например, светла ивица във вертикално положение между две тъмни придава допълнителен обем, а по-светлите от ръба с потъмнена среда визуално намаляват устните.